Kitálalt a Liverpool legendája: karakteres vélemény a Szalah-Klopp afférról

2024. április 29. 14:56

Jürgen Klopp Vörösök kispadján töltött utolsó hetei nem méltóak egy korszakot meghatározó edzőhöz.

2024. április 29. 14:56

Fotó: Javier Soriano/AFP

Nem csoda, ha a csalódást keltő eredmények miatt pattanásig feszült a helyzet Liverpoolban. Az elmúlt hetek hullámvölgye, egyes húzóemberek formahanyatlása és az ezek következtében elmaradó sikerek a bajnoki aranyérem és az Európa-liga-trófea szempontjából végzetesnek bizonyultak Szoboszlaiék számára. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy azt megírtuk, a West Ham elleni londoni találkozó 79. percében Mohamed Szalah egy beszólás után kis híján nekiment Jürgen Kloppnak az oldalvonal mellett – miközben a becserélésére várt. Az eset után azonnal megindultak a találgatások, lesz-e maradása a klubnál a 31 éves egyiptomi támadónak a menedzser nyári távozása után vagy a klub pénzt csinál belőle egy évvel a szerződése lejárta előtt. Kérőből ugyanis nincs hiány, a szaúdi klubok sorban állnak a Fáraó játékjogáért.

Ezt is ajánljuk a témában

A legfrissebb hírek szerint a klub még legalább egy szezont tervezne vele, és egyelőre a 31 éves játékos sem jelezte, hogy távozni szeretne.

Az már most látszik, hogy fontos nyár előtt áll a Liverpool: Klopp elhagyja a klubot, és nagyon úgy tűnik, hogy a Feyenoord holland edzője, Arne Slot veszi át a helyét a kispadon. A 45 éves szakembernek rögtön komoly döntéseket kell hoznia, többek között Szalah jövőjét illetően is.

Ezt is ajánljuk a témában

A SkySporton kiírtak egy szavazást, melyben arra keresik a választ, maradjon-e Mohamed Szalah Liverpoolban? A szavazók véleménye egyértelmű: 75 százalékuk szerint az egyiptomi ideje lejárt a Mersey-parton.

Egyes hangadó szurkolók szerint itt az ideje, hogy Szalah továbblépjen, és a klub pénzhez jusson a szerződése lejárta előtt. Bármennyire is nagyszerűen tette eddig a dolgát, amikor a csapatnak a legnagyobb szüksége lett volna rá ebben a szezonban, csődöt mondott, ráadásul a gyerekes viselkedése is egyre inkább eluralkodik.

Akad azonban, aki a történtek ellenére marasztalná az egyiptomit: „Szalah még mindig az egyik legjobb játékos, akit a Premier League-ben valaha pályára lépett, akit meg kell őrizni még egy évig, mert nélküle nem tartana itt ez a csapat.”

Mindkét vélemény megállja a helyét, a végső döntést majd mindenesetre az új menedzsernek kell meghoznia.

Ezt is ajánljuk a témában

Szakértői vélemények

A manchesteri legenda, a jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Gary Neville is elmondta a véleményét a sokakat foglalkoztató Klopp-Szalah afférról.

„Kellemetlen, amikor azt látod, hogy egy csodálatos menedzser és egy csodálatos játékos között elmérgesedik a viszony. Ami tény: Klopp néhány hét múlva távozik, ami egy kicsit segít Mo Szalah malmára hajthatja a vizet. A szezon hátralévő részében problémát jelenthet, ha nem sikerül rendezni a helyzetet, mert két hatalmas személyiség és karakter csatájáról van szó” – jelentette ki Gary Neville, aki feltette a kérdést, vajon Klopp megbánta-e a szezon közben tett bejelentést a visszavonulásáról? A korábbi sokszoros bajnok védő szerint Sir Alex Ferguson ugyanezt a hibát követte el 2002-ben, de végül még bő tíz évig maradt az Old Traffordon.

Ezt is ajánljuk a témában

Neville korábbi riválisa, válogatottbeli csapattársa, a liverpooli legenda, a jelenleg szintén televíziós szakértőként dolgozó Jamie Carragher is elmondta a meglátásait az ügyről.

„Mo Salah és Jürgen Klopp egyaránt a Liverpool legendái. Szalah frusztrált és dühös Jürgenre, amiért nem játszik, és abban a pillanatban nem akarta teljesen átölelni a főnököt, Jürgen pedig érthető módon kivételt tett.

Mo a vegyes zónában ostoba volt a megjegyzésével, de hagyjuk, hogy rendezzék a dolgot, és élvezzék együtt a következő heteket.

Ne felejtsük el, együtt érték el a sikereket a klubnál, bízzunk benne, hogy ezt az ügyet is tudják rendezni!” – mutatott rá Jamie Carragher.

Jürgen Klopp szerette volna elejét venni a csapat körüli feszültségnek, így gyorsan kijelentette, hogy Szalah és ő végül az öltözőben rendezték a nézeteltéréseiket. Ezzel pedig az ügy a részéről lezárva.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. április 29. 19:05
krupps! Azt gondolom, nem az a bejelentés az oka az utóbbi idők gyenge teljesítményének, hanem az, hogy KLOPP újított, és senki nem tudja, pontosan mi a feladata. EBBŐL adódhat, hogy össze-vissza szaladgálnak a pályán, ahogyan Klopp is mondta, mindenhol, de sehol nem voltak!
Kotucso
2024. április 29. 16:06
Szalaht el kell zavarni a picsába. Valamikor nagyon jó volt, de mára lefelé húzza a csapatot. Egy önző, impertinens köcsög.
Polly_neni
2024. április 29. 15:41
"Ezzel pedig az ügy a részéről lezárva." Semmi sincs lezárva, most jön a java...
krupps
2024. április 29. 15:03
Klopp elbaszott mindent a bejelentésével. A csapat leeresztett. Ráadásul a taktikája is szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!