Hoppá: Ukrajna lemásolta Oroszország egyik leghatékonyabb fegyverét, és már el is indította a sorozatgyártást!

2024. április 15. 17:57

A Lancet egy 40 kilométeres hatótávolságú kamikaze drón, amely kulcsfontosságú eszköznek számít a fronton.

2024. április 15. 17:57

Nyitókép: Wikipedia

Az ukrán katonák már most is az orosz Lancet drónokhoz hasonló, hazai gyártású harci drónokat használnak a fronton – olvasható a Kyiv Independent cikkében, amelyet a Portfolio szemlézett. A drónt Volodimir Zelenszkij elnöknek mutatták be az ukrán védelmi és ipari komplexum alkalmazottainak napja alkalmából április 13-án tartott rendezvényen. Kijev nagy hangsúlyt fektetett a harctéren kulcsfontosságú eszköznek számító drónok hazai gyártásának felfuttatására, és 

idén 1 millió drón gyártását tűzte ki célul.

Február elején Ukrajna az orosz Lancet drónok megfelelőjének tömeggyártását készítette elő, Mihajlo Fedorov digitális átalakítási miniszter szerint. Még abban a hónapban azt mondta, hogy néhány ilyen drónt már teszteltek, és hozzátette, hogy Kijev „néhány hónapon belül több száz” ilyen drónt lesz képes gyártani. A Lancet egy 40 kilométeres hatótávolságú kamikaze drón, amelyet a ZALA Aero Group, az orosz fegyveróriás Kalasnyikov Konszern leányvállalata gyárt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­g­­­ö­s­­ ­l­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­­á­­­r­n­a­­­k­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Patika
2024. április 15. 22:18
Akinek nincs elég esze, legyen notesze. (ha meg az sincs, akkor lopjon egyet)
Muki46
2024. április 15. 22:14
Hoppá, ha nem provokálnak minden szomszédjukat, ma is nyugalom lenne azon a területen, és nem kellene ilyen játékszereket gyártani, miközben állítólag éheznek.
kiss-janosaltabornagy
2024. április 15. 19:41
I am the braaaain specialist! Where is me bloody Lancet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!