Egyre nagyobb a baj: izraeli katonákra csapott le a Hezbollah

2024. április 15. 17:55

Közleményük szerint az akciót Tál Iszmádl településnél, a határ közelében, robbanószerkezetekkel hajtották végre.

2024. április 15. 17:55

A nyitókép illusztráció. Fotó: AFP

Négy izraeli katona sebesült meg robbanások következtében, miután behatoltak Libanon déli részébe – közölte hétfőn a Hezbollah libanoni síita szervezet.

Közleményük szerint az akciót Tál Iszmádl településnél, a határ közelében, robbanószerkezetekkel hajtották végre.

Hozzátették továbbá, hogy két hullámban rakétatámadást intéztek katonai célpontok ellen az izraeli megszállás alatt álló Golán-fennsíkon. Az izraeli hadsereg bejelentése szerint a négy katonát bevetés közben, hétfő éjjel érte a támadás, és „egyikük ismeretlen eredetű robbanás következtében szenvedett súlyos sérülést”; és azt is megerősítették, hogy az incidens több száz méter mélyen libanoni területen történt.

A Hamász palesztin terrorszervezettel szövetséges Hezbollah és Izrael között a gázai háború kezdete óra rendszeresek a villongások a zsidó állam északi részén és Dél-Libanonban, de azóta ez lehet az első alkalom, hogy izraeli katonák behatoltak Libanon déli részére, és ott megtámadták őket.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­l­á­­­n­­y­­­o­k­­ ­v­á­­r­­n­­a­­k­­­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
victory
2024. április 17. 09:19
Mi a fszt kerestek ezek libanonban?
Tommaso
2024. április 16. 16:27
- Libanonból miért lövik FÉL ÉVE FOLYAMATOSAN izraelt? - Irán utasitására.
Tommaso
2024. április 16. 16:22
Izrael békében szeretne élni, mind Iránnal, mind az arabokkal, de sajnos az agresszor / terrorista oldalon erre nincs fogadókészség. AZ ÉRVEM >> Az összes arab -izraeli háborút arab országok robbantották ki 1948, 1967, 1973, 1982 és 2023. "levi87 : Izrael soha nem akart békét. 80 éve terjeszkedik.." Vajon mik lehetnek levi 87 érvei???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!