Az Orbán-kormány „megérett a bukásra”, „tömegek okkal várják el, hogy Magyarországon előrehozott választások legyenek” – Tényleg? Mesélj még!

2024. április 15. 05:47

Újra és újra bebizonyosodik, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal tragikus sorsa.

2024. április 15. 05:47
Kacsoh Dániel

Miközben drónok szálltak Iránból Izrael felé és Magyar Péter országjárást hirdetett a furcsa pártjával, Gyurcsány Ferenc rendezte az általa közvetlenül leuralt ellenzéki sorokat. Ahogy azt már korábban beharangoztuk: a jobboldali közösséget egy talányos balos politikai karrierért eláruló, újdonsült pártvezér okozta zavart a DK első embere arra használja fel, hogy folytassa a kicsit elakadt lakmározást.

Ezt is ajánljuk a témában

A Párbeszéd hajlandó volt feladni sosem volt önállóságát, és gáláns módon elengedte, hogy történetében először önállóan méresse meg magát egy választáson, az MSZP pedig az ötszázalékos küszöb eléréséről való álmodozása közben amúgy is belekezdett már korábban a teljes összefogás propagálásába.

A konstrukció lényege: a DK lényegében bedarálta a két törpepártot, amelyek egyébként talán az ellentmondások sorába keveredő, ám a közelgő választásra végül benevező Magyar Péter iránt a legnagyobb empátiával fordultak.

A szakadár Ujhelyi István és az örökmozgó Tordai Bence együtt tapsikoltak a baloldal új messiásának a Kossuth-téren.

Persze halljuk, a magát Michael Jacksonhoz és Macronhoz is hasonlító balliberális közönségkedvenc az úgynevezett harmadik út megvalósításán fáradozik, a valóban példátlan folyamatok és támogatottsági alakulások kezdik igazolni: nem történik más, mint a baloldal újrarendezése, párhuzamosan Gyurcsány további térnyerésével.

Ezt is ajánljuk a témában

Annak idején Karácsony Gergely is próbálkozott eladni magáról és a pártjáról, hogy ők valami egészen újat hoznak a magyar politikába, levetkőzik a Gyurcsány-korszak örökségét, leváltják magát a politikát. Ígért ilyesmit amúgy Bajnai Gordon és Márki-Zay Péter is – végül mindannyian Gyurcsány oldalán találták magukat.

Mi sem illusztrálja jobban ezt a kényszerpályát, mint a DK-MSZP-P konglomerátum hétvégi kampányrendezvénye.

A Telex által korábban politikai nagyvadként beazonosított, a bukott miniszterelnökről tavaly még nyeglén nyilatkozó főpolgármester vígan szelfizett a Gyurcsány-házaspárral, látványosan is becsicskulva a valódi góréknak. Persze nincs ebben túl nagy meglepetésfaktor: a Városháza hátországában és a képviselő-testületben is már 2019 óta a DK viszi a prímet, Karácsony Gergelyt akárhány villamos üti el, nincs valódi döntési szabadsága. És most hopp, egyenesen

a korábban csak Unicummal elviselhető posztszoci párt önkormányzati listáján találta magát! Valódi bravúr!

Nagy szavakból persze nem volt hiány a rendezvényen: Orbán bukni fog, megint, most már tényleg, előrehozott választások lesznek, satöbbi. A leginkább komikus talán Tüttő Kata volt, aki e példázattal illusztrálta a finoman szólva is kényszeres összeborulást Gyurcsányékkal:

„Róbert Gida és Micimackó találkoznak, Róbert Gida azt mondja Micimackónak, pont jókor jöttél, mert ez a nap legjobb része. Melyik az a rész? Az a rész, amikor te meg én mi leszünk. Göröngyös volt az idáig vezető út, nem házasságot kötünk, hanem szövetséget.”

Aztán a narancs rohadásáról értekezett, meg csupa szépet és jót ígért.

A felmérések és a listán elfoglalt helyét összevetve fájdalommal jelezzük: korántsem biztos, hogy e célokat Brüsszelben tudja majd megpróbálni kiharcolni Karácsony helyettese.

A főpolgármester nem kevesebbet állított: „A mi politikánk valójában nagyon egyszerű, azt csináljuk, amit mondunk, és azt mondjuk, amit gondolunk.” Vajon mire utalhatott? Az elmaradó lakásprogramra, a katasztrofális köztisztasági helyzetre, a folyamatosan csúszó, Tarlós-érából örökölt beruházásokra vagy a Lánchíd körül egyre nagyobbra dagadó botrányra? Nehéz lenne megmondani.

Van amúgy rutinja az ilyen paktumokban,

állt már ő vigyorogva a Bajnaiék és az MSZP színpadán is, hátrahagyva az aktuális szövetségeseit, esetleg a zuglói ásóbajnok mellett Tóth Csaba mellett, vagy éppen Márki-Zay Péter karját a magasba emelve, miután elütötte a villamos.

Az angolna hozzá képest egy karót nyelt, egyenes vonalon mozgó élőlény!

A baloldal tehát némileg forrong, ám az ökölszabály továbbra is érvényesül, ki előbb, ki utóbb, de mindenki próbálkozó Gyurcsány színpadán találja magát!  

És van, ami szintén nem változik, nevezetesen a valóság meghajlítása, hátha attól jobb lesz nekik – Dobrev Klára nem kevesebbet állított, mintsem hogy

a kormány „megérett a bukásra, tömegek okkal várják el, hogy Magyarországon előrehozott választások legyenek,

és Orbán rendszerét minél hamarabb eltakarítsuk”.

Nos, a felmérések szerint erre még bőven várniuk kell, ha egyáltalán elkövetkezik valamikor. Persze attól a politikustól, aki a legutóbbi kétharmados Fidesz-hengert hozó választás napján is a győzelem szót ismételgette, attól mit is várhatna bárki. Mi nyilván semmit, Karácsonynak pedig már úgyis mindegy, elgázolta a Fletó Sped!

Kellemetlen.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Négy meglátás az új balos messiás kapcsán – pár nappal egy valóban hatalmas budapesti tüntetés után.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Ha többségi igény az arrogáns személyi kultusz, akkor persze pont így a jó.

 

Összesen 266 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­­á­­n­­y­­­o­­k­­ ­­­v­á­­r­n­a­­­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. április 20. 14:25
ORBÁN az EP-ről "a következő európai parlamenti választásokon a szuverenista politikai erők, a szuverenista politikai pártok nagyarányú győzelmet aratnak majd” A felmérések valóban azt mutatják, hogy a gyenge Európát szorgalmazó, populista pártok növelni fogják befolyásukat és a képviselőik számát. 10-ről akár 12-13%-ra is.
Laci DACH
2024. április 16. 15:37
Hagyjuk már Gyurcsányt..hagyjuk az unalmas "szocizást" libsizést"..stb.. ezt hagyjuk meg az örök tegnapi Bayer Zs-és hasonlóaknak.. Az ELLENZÉK NEM "BAL" vagy NEM "JOBB" - Orbánnak politikailag lejárt az ideje - jogilag.. majd most jön a "fekete leves".. Minden ellenzéknek össze kell fognia, nem "DK" vagy "Momentum"..stb hanem MINDENKI!!Magyar Péter is ellenzék!.Orbán a "háború" párti-csak Magyarországon van 2 éve "vészhelyzet" - Litvániában miért nem(pl.)? A NATO nem "demokratikus" - hanem védelmi erö - ha vki a NATO szineiben van, akkor képviselje is azt - ha nem -akkor takarodjon a NATO ból!!
madras
2024. április 15. 21:11
Milyen tömegek Klárika? Az az 1500 ember aki kint volt a tüntetéseteken?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!