A Jobbik azonnali vizsgálóbizottság felállítását követeli a hídpénzbotrány ügyében

2024. április 15. 16:59

A napokban új bizonyítékok kerültek napvilágra a Karácsony Gergely, főpolgármesterrel kapcsolatos hídpénz-botrány ügyében, amire a Jobbik – Konzervatívok jelöltje is reagált.

2024. április 15. 16:59
BRENNER Koloman

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Megírtuk: Karácsony Gergely korábbi állításainak teljes egészében ellentmond a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) friss jelentése a Lánchíd-beruházás ügyében. Részben azért, mert a hivatal által is megismert adatok alapján a beruházó A-Híd Zrt. több, egészen pontosan három alkalommal (2020. november 4., 2020. december 9. és 2021. január 19. napján) teljesített utalásokat, már a fővállalkozási szerződés megkötését megelőzően. Erről az ügy tényét is tagadó főpolgármester korábban másként nyilatkozott.

A jócskán megdrágult beruházás körül az adóhatóság is vizsgálódik.

Ezt is ajánljuk a témában

A fejlemények kapcsán megkerestük Brenner Kolomant, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltjét is. Mint válaszában írta:

„Elkerülhetetlen a Lánchíd felújítása körül kialakult korrupciós botrány kivizsgálása! A KEHI jelentés után tovább gyűlnek a fellegek a Lánchíd körül. Azzal, hogy a kezdeményezésem ellenére 

Karácsony Gergely és a fővárosi közgyűlés nem állított fel vizsgálóbizottságot a botrányos ügy tisztázásának érdekében, súlyos mulasztást követtek el.

Nem szabad hagyni, hogy a nemzetünk szimbólumára a korrupció árnyéka vetődjön. Azonnal meg kell kezdeni az ügy kivizsgálását! Amennyiben Karácsony Gergelynek nincs mitől félnie, úgy a vizsgálat az ártatlanságát bizonyíthatná.”

Brenner szerint a budapestiek megérdemlik, hogy tisztán láthassanak ez ügyben is. „Mert a korrupciónak nincs színe! Bárki követi el, az az egyik legnagyobb bűnt követi el, a budapesti választópolgárokat sérti meg és bizalmatlanságot ébreszt a választott képviselőkkel szemben.

Karácsony Gergely haladéktalanul állítson fel vizsgálóbizottságot, és vállalja az esetleges következményeket! 

A meneküléssel, a hallgatással, a vádaskodással csak azt bizonyítja, hogy nem különb a fideszes egypárti túlhatalom embereinél!”

A fejlemények kapcsán megszólalt lapunknak Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­g­ö­­s­ ­l­­­á­n­­­y­o­­k­ ­­v­á­­­r­­­n­a­k­­­ ­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Pelso j.
2024. április 15. 20:15
Nyomozás folyik (pontosabban a fidesz ezzel eteti a közvéleményt), miért lenne szükség vizsgáló bizottságra? Több jogköre nem lehetne, mint az igazságszolgáltatás szerveinek, -tehát a Jobbik felvetése most olcsó kamu.
Tommaso
2024. április 15. 19:21
a JOBBIK jelöltje EGY %-on áll. Ezzel nem segit a FIDESZ-nek.
hátakkor
2024. április 15. 18:42
Milyen vizsgálóbizottság? Aki magán meg letéti számlákra utal millíárdokat, KP-ban felveszi, azt a bank jelenti, nincs is a fiókban annyi KP, NAV, feljelentés, bíróság, BTK, elkobzás, tömlöc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!